Hakkebøffer i fad med fløde-paprikasauce.
4 pes.
500 gr hakket oksekød
1-2 spsk olie
1 pk bacon i tern
2 små løg, finthakkede
2 fed hvidløg, finthakkede
1 stor rød peberfrugt, skåret i små tern
1 bundt forårsløg, skåret i tynde ringe
1 spsk hvedemel
1 lille dåse tomatpuré
1-2 spsk paprika
1 nip chilipulver
2,5 dl madlavningsfløde
2 dl mælk
1 nip sukker
salt og peber
Form oksekødet til 4 hakkebøffer, drys med salt og peber og brun dem i olie på en stegepande. Læg bøfferne i et fad. Kom bacon på den pande, som bøfferne er blevet brunet på og steg det lysebrunt. Tilsæt hakket løg og hvidløg og svits sammen med baconstykkerne – tilsæt herefter peberfrugt og forårsløg og lad dem svitse et par minutter.
Rør hvedemel, tomatpuré, paprika og chilipulver i grønsagerne og tilsæt herefter madlavningsfløde og mælk. Lad saucen komme i kog, så den tykner let og smag til med sukker, salt og peber. Hæld saucen over hakkebøfferne i fadet og sæt fadet i ovnen i 30-45 minutter ved 200 grader. Server med små ovnstegte kartofler og grønt.