Opskrifter

Burger m. kylling 2 pers. 2 brystfilet 1 pk. bacon 1 snackpeber ca. 8 forårsløg 1 smelteost rucolasalat ell. lign. god mayonaise (hellmann's) salt og peber steg brystfileterne færdig. bacon steges, tøm panden for fedtet og snackpeber/forårsløg svitses let. burgerbollerne varmes, salat, mayo, skær fileterne i skiver, ost, bacon, snackpeber og forårsløg. Mums :-)

Frikadeller 1 kg. flæskefars 2½ dl. mælk 2 dl. grøntsagsboulion (1 terning) 2 dl. mel 1 dl. havregryn 3 æg 5 løg (små) 2 fed hvidløg meget salt og medium peber :-) smør/magarine til stegning Rør farsen med revet løg, hvidløg, æg og hvedemel. Pisk farsen minimum 3 minutter med din elpisker. Tilsæt mælk, bouillon og havregryn og rigeligt salt og peber. Pisk godt. Lad farsen trække mindst 15 minutter i køleskab. Steg frikadellerne i smør ved middeltemperatur. VELBEKOMMEN :-)

Fotokopi Olsen’s Gullaschgryde 300 g. Røget Bacon 2 Løg 300 g. Gullasch i tern 200 g. Skinke i tern 200 g. Cocktailpølser 1 ds. Hakkede Tomater ¼ ltr. Fløde 1 tsk. Karry pasta 1 spsk. Brun farin 1 tern Grønsagsboulion Peber Røget bacon skæres i tern, løgene skæres i skiver og svitses, det samme skal gullaschkød, hakkede tomater + ½ ds. vand m. boulion fyldes i og lad det simre i 1 ½ time. Fløde, karry pasta og brun farin med skinke i tern skal også simre ½ time med, sluk for komfuret, cocktailpølserne skal have de sidste 5 min. Tilbehør : ris ell. kartoffelmos og måske grøntsalat 

Olsen's legeret rejesuppe Olsen’s 10 pers Smør 50 g. karry 2 tsk. champignon 500 g. løg 2 store spinat max. 400 g. frost bouillon 2 ltr. æggeblommer 5 stk. fløde ¾ ltr. rejer 8-900 g. Salt & peber 1. svits smør og karry et øjeblik i suppegryden. 2. tilsæt rensede, skivede champignons, friskhakket løg og frisk eller optøet spinat. 3. lad grøntsagerne snurre nogle minutter for svag varme, hæld suppe/bouillon ved og lad den koge 4 – 5 min. 4. pisk æggeblommer og fløde sammen, rør lidt af suppen i og hæld det hele tilbage i gryden. 5. rør forsigtigt de pillede rejer i suppen, smag til med krydderier og hold suppen på grænsen af kogepunktet i nogle min. Serveres med jalapenosbrød :-)

Fotokopi Olsen's Jalapenosbrød 50g. gær 6 dl. lunkent vand 600g. hvedemel 200g. durumhvede 1 spsk. salt 1 spsk. sukker 1 tsk. raps ell. olivenolie ½-1 glas/dåse syltede jalapenos (100 g.) 150 - 175g mozarella 1. opløs gæren i det lunkne vand 2. tilsæt de to slags mel, salt, sukker og olie, og rør dejen godt sammen (grødagtig) 3. hak de grønne jalapenos groft og vend dem i dejen sammmen med osten 4. hæld dejen over i en lille bradepande (ca.20x30cm) beklædt med bagepapir 5. lad brødet hæve i ca. 30 min. 6. bag brødet midt i ovnen ved 200o i 35 min., eller til det er lyst brunt og lyder hult, når du banker på det.

Anne Hjernøe Mangosalsa 1 mango, 8-10 solmodne cherrytomater, En håndfuld finthakket koriander, Saft fra ½ limefrugt, En slat ahornsirup Mangoen skrælles og skæres i bittesmå tern som blandes med fintskåret tomater, friskhakket koriander, limesaft og ahornsirup. Salsaen trækker en halv times tid og serveres derefter til krabbekagerne.

Anne Hjernøe Krabbekager 2 gode dåser krabbeklør, 1 helt æg, Ca. 2 spsk. hvedemel, Ca. 2 spsk. rasp, 1-2 finthakkede forårsløg, En håndfuld finthakket koriander, Lidt finthakket chilifrugt, Koldpresset jomfruolivenolie Alle ingredienserne røres sammen og formes til små flade kager, der steges i varm olie på en pande. Krabbekagerne smager godt sammen med mangosalsa.

Fotokopi Mutter's Agurkesalat 2½ agurker. 5 – 10 spsk. groft salt. 2½ 3 dl. kogende vand. 200 – 250 g. sukker. 4 – 5 spsk. eddike. Peber. snit agurkerne og vask dem i saltet skyl dem i vand et par gange strø sukkeret over, kog vandet og hæld det over smag til med eddike og peber

Fotokopi Tarteletter m. rejer Ingredienser : 1 glas/ ca. 200-300 g. asparges 275 g. fiskeboller 200 g. rejer 50 g. smør 4 spsk. hvedemel ½ ltr. piskefløde 1 dl. Aspargesvand 1 citron salt & peber pynt : dild

Hakkebøffer i fad med fløde-paprikasauce. 4 pes. 500 gr hakket oksekød 1-2 spsk olie 1 pk bacon i tern 2 små løg, finthakkede 2 fed hvidløg, finthakkede 1 stor rød peberfrugt, skåret i små tern 1 bundt forårsløg, skåret i tynde ringe 1 spsk hvedemel 1 lille dåse tomatpuré 1-2 spsk paprika 1 nip chilipulver 2,5 dl madlavningsfløde 2 dl mælk 1 nip sukker salt og peber Form oksekødet til 4 hakkebøffer, drys med salt og peber og brun dem i olie på en stegepande. Læg bøfferne i et fad. Kom bacon på den pande, som bøfferne er blevet brunet på og steg det lysebrunt. Tilsæt hakket løg og hvidløg og svits sammen med baconstykkerne – tilsæt herefter peberfrugt og forårsløg og lad dem svitse et par minutter. Rør hvedemel, tomatpuré, paprika og chilipulver i grønsagerne og tilsæt herefter madlavningsfløde og mælk. Lad saucen komme i kog, så den tykner let og smag til med sukker, salt og peber. Hæld saucen over hakkebøfferne i fadet og sæt fadet i ovnen i 30-45 minutter ved 200 grader. Server med små ovnstegte kartofler og grønt.